Kan je bedwantsen plantaardig bestrijden? Natuurlijk!

Stiekeme reisgezel, vervelende bedpartner

Lange tijd leken bedwantsen verleden tijd te zijn, maar helaas steken ze weer vaker de kop op. Wereldwijd worden er in toenemende mate bedwantsen gesignaleerd, zeker in landen met een warmer klimaat. Een mogelijke oorzaak is dan ook dat reizen zo populair is geworden. We vliegen naar alle windrichtingen, nemen daar het openbaar vervoer en slapen er in hotels of andere slaapgelegenheden. Uitstekende gelegenheden voor bedwantsen om als verstekeling mee te reizen in je koffer of op je kleding, en zo uiteindelijk bij jouw thuiskomst in je bed te belanden. Want de matras is een van de favoriete warme plekjes van de bedwants.

De bedwants nader bekeken

Bedwantsen zijn ectoparasieten die zich met bloed voeden. Mensenbloed, maar ook het bloed van (huis)dieren zoals je hond of je konijn. Ze zijn zespotig, hebben een roodbruin, afgeplat lichaam en meten 2 tot 6 mm. De bedwants – vroeger ook wandluis of weegluis genoemd – komt al duizenden jaren voor. Deze parasiet houdt van warmte, schuwt licht, kan niet vliegen of springen, maar wel snel lopen. Bij een behoorlijke besmetting zie je vaak kleine zwarte puntjes (uitwerpselen) in de hoeken van de kamer. De beten van bedwantsen kan je herkennen aan de rode bultjes met daar een rode zwelling rond. Ze zijn vaak op het lichaam gegroepeerd en kunnen fel jeuken.

Bedwantsen, hou er geen nachtmerrie aan over

Bedwantsen zijn een erg hardnekkige soort ongedierte. Deze bloedzuigertjes nestelen zich niet alleen graag in matrassen, maar ook in beddenkaders, achter plinten, in houten kasten en meubels en onder houten vloeren en vloerbedekking. Ze planten zich zeer snel voort, waardoor je op korte tijd met een echte plaag kan zitten. Trek daarom tijdig en krachtdadig ten strijde. En Pistal is dan een doordachte keuze: een plantaardige insectenspray die niet alleen bedwantsen effectief bestrijdt, maar alle kruipende en vliegende insecten en ectoparasieten.

Pistal is vrij verkrijgbaar bij je apotheker in de buurt.