PISTAL® ALGEMEEN

Huishoudelijke apparaten uitschakelen is niet nodig wanneer je Pistal gebruikt. Let wel op dat je Pistal niet gebruikt in de buurt van vlammen of warmtebronnen.

Neem je voorzorgen en gooi voedsel meteen weg zodra je vermoedt dat het in contact is gekomen met Pistal.

Insecticide in spuitbusvorm is alleen schadelijk als je de gebruiksaanwijzing niet in acht neemt. Omdat het verstuiven van Pistal een insectendodende nevel creëert, raden wij je aan om de kamer na behandeling te verlaten en goed te verluchten.

Pyrethrines verstoren de normale werking van het zenuwstelsel van insecten, met de dood tot gevolg.

Plantaardig pyrethrum breekt snel af onder invloed van UV en lucht. Het verdwijnt al na enkele uren uit de atmosfeer en bodem. Kortom, het effect van plantaardig pyrethrum op het milieu blijft gering.

Plantaardig pyrethrum wordt gewonnen uit de Afrikaanse chrysant (chrysanthemum cinerariifolium) en is Europees vergund. Het is een van de oudst bekende middelen om insecten af te weren. Sinds de jaren zestig zijn er ook synthetische varianten van pyrethrum verkrijgbaar, die gedurende een langere periode effectief blijven. Er is echter ook een belangrijk nadeel aan verbonden: omdat synthetische varianten van pyrethrum minder snel afbreken, zijn ze schadelijk voor mens en milieu.

Pistal is ontworpen om veilig binnenshuis te kunnen gebruiken. Als je de gebruiksaanwijzing correct volgt, is er geen gevaar voor je gezondheid. Verlucht na gebruik in elk geval de kamer goed.

  • Laat geen etensresten (zelfs geen kruimels) rondslingeren en was vuile borden meteen af.
  • Bewaar voedsel goed afgesloten. Er is niet veel nodig om fruitvliegen aan te trekken.
  • Sluit vuilnisbakken goed af en gebruik sterke zakken.
  • Maak de omgeving van je huisdier regelmatig schoon. Slaapplaatsen van dieren zijn een ideale broedplaats voor vlooien en ander ongedierte.

Veel insecten zoals muggen hebben stilstaand of rustig water nodig om te overleven. Verwijder eventuele waterplasjes in en rondom je woning, of dek ze af.

Is Pistal op je kat terechtgekomen, geef je dier dan direct een bad met lauw water met een neutrale shampoo of een goede vetoplossende zeep in. Droog je kat meteen erna goed af om warmteverlies te voorkomen. Breng ze vervolgens onmiddellijk naar de dierenarts voor verdere evaluatie en behandeling. In sommige gevallen kunnen er zich rillingen en stuiptrekkingen voordoen, maar er kan ook al reeds schade opgelopen zijn. Sommige katten hebben meerdere baden nodig. Is je kat oraal blootgesteld aan pyrethrines? Dan helpt een bad niet. Breng de kat in dat geval direct naar de dierenarts voor verdere evaluatie en behandeling.

Merk je in je huis bedwantsen op? Behandel dan goed de volledige kamer: alle hoeken, spleetjes, vensterbanken, matrassenbodem, plaatsen onder het tapijt, … . Met Pistal dood je ook de eitjes van bedwantsen (doorzichtig, 1mm lang).

PISTAL® FAMILIE ROLLER & SPRAYS

Nee! PISTAL FAMILIE is uitsluitend gemaakt voor gebruik op mensen. Voor het behandelen van huisdieren kan je PISTAL NEST gebruiken.

PISTAL FAMILIE kan gebruikt worden op het gezicht, maar moet met de nodige voorzichtigheid aangebracht worden. Als je een spray hebt, is het aangeraden het product eerst op de handen en daarna op het gezicht aan te brengen.

Vermijd contact met je ogen en mond. Als je toch product in je ogen of mond hebt gekregen, moet je het voorzichtig afspoelen met water gedurende een aantal minuten. Raadpleeg een arts bij aanhoudende oogirritaties.

Ja. Teken zijn in heel Europa in opmars, ook in België (check: tekennet.wiv-isp.be). De laatste 10 jaar is het risico op een tekenbeet dan ook sterk toegenomen. Daarmee stijgt de kans om de ziekte van Lyme. Je goed beschermen is dus een must.

Als je PISTAL FAMILIE zorgvuldig en gelijkmatig over de te beschermen huid verstuift, ben je voor 8 uur gerust. Let wel op: na het zwemmen of douchen smeer je je best even opnieuw in. Idem bij warm weer, een hoge luchtvochtigheid en als je veel zweet.

Absoluut. PISTAL FAMILIE bevat geen DEET, maar een even efficiënte én natuurlijke insectenwerende stof: citriodiol. Dat is een extract van de citroeneucalyptus. Daarom mag je PISTAL FAMILIE al gebruiken bij baby’s vanaf 3 maanden en is het geschikt voor zwangere vrouwen. PISTAL FAMILIE is erkend door de Wereldgezondheidsorganisatie.

Als je PISTAL FAMILIE goed aanbrengt, ben je niet alleen beschermd tegen muggen. De insectenwerende stof (citriodiol) houdt ook teken, vliegen, dazen, mieren en zelfs kakkerlakken op een veilige afstand.

PISTAL FAMILIE beschermt je tegen de belangrijkste soorten steekmuggen (Culex, Aëdes en Anopheles). De gewone mug (Culex pipiens) is onschadelijk en hoogstens irritant. De Aëdes komt ook in onze streken voor en kan, hoewel het risico klein is, knokkelkoorts verspreiden. De Anopheles is de bevreesde malariamug. Hou er rekening mee dat muggen vooral ‘s avonds, ‘s nachts of bij schemering actief zijn.

Breng PISTAL FAMILIE aan wanneer je buitenshuis bent. Tijdens het sporten en spelen in de tuin, het bos of de natuur, maar ook in de nabijheid van water is het aangeraden om je te beschermen tegen insecten. Dankzij het handige formaat is PISTAL FAMILIE geschikt om mee te nemen op reis of op kamp.

Breng het product gelijkmatig aan over je huid.

PISTAL® FAMILIE ELEKTRISCHE VERSTUIVER

Bel bij orale inname meteen het antigifcentrum op het nummer: 070 24 52 45. Hou de verpakking en verstuiver bij de hand voor meer informatie over de werkende bestanddelen.

voorzichtig afspoelen met water gedurende een aantal minuten; verwijder uw contactlenzen indien nodig. Blijf spoelen. Raadpleeg een arts bij aanhoudende oogirritaties en hou de verpakking/inhoud bij de hand.

was de vloeistof af met koud stromend water.

De Pistal verstuiver gaat tot 45 nachten/dagen mee (45 x 8u). Het is aangeraden om de verstuiver na 8 u uit te halen voor een maximale capaciteit

Mensen die overgevoeldig zijn voor parfums, dienen voorzichtig te zijn bij gebruik van dit product.

PISTAL® OMGEVINGSSPRAYS

Pistal Citronella Geur werkt op dezelfde manier als Pistal Geurloos, het enige verschil is dat de eerstgenoemde spray een frisse citronellageur heeft. Beide sprays mogen rechtstreeks aangebracht worden op meubels, textiel en vloeren ter bestrijding van insecten en maken geen vlekken. De sprays kunnen eveneens in de omgeving en slaapplaats van (huis)dieren gebruikt worden.

Uw vertrouwde Pistal omgevingsspray in een nieuw jasje! Pistal Geurloos is je vertrouwde Pistal Huis terwijl Pistal Citronella Geur is hetzelfde als Pistal Nest. Beide sprays mogen rechtstreeks aangebracht worden op meubels, textiel en vloeren ter bestrijding van insecten en maken geen vlekken. De sprays kunnen eveneens in de omgeving en slaapplaats van (huis)dieren gebruikt worden.