Leven in een zuivere en gezonde omgeving

Zowel binnen- als buitenshuis vormen bedwantsen, vliegen, muggen, wespen en andere insecten een risico voor u en uw dierbaren. Insectenbeten kunnen allergische reacties veroorzaken, muggen kunnen epidemieën zoals malaria of dengue overbrengen…

Bij Pistal willen we u en uw omgeving beschermen tegen alle schadelijke insecten die uw gezondheid en die van uw dierbaren kunnen bedreigen.

Bij al onze producten werken we op basis van plantaardige ingrediënten zonder in te boeten aan effectiviteit.

Pistal is een doeltreffend alternatief dat respect voor de natuur hoog in het vaandel draagt.

Pistal

Sinds 1988

De geschiedenis van Pistal begint in 1988 met een eerste product bedoeld om alle insecten thuis en in andere woonruimtes te bestrijden.

Toen al werd er gebruik gemaakt van plantaardige ingrediënten om alle insecten in de omgeving te doden.

In 2017 werd er aan het portfolio ook beschermende producten toegevoegd. Vanaf dan helpt Pistal jezelf en je familie te beschermen tegen muggen en teken.

 

Op basis van plantaardige ingrediënten

Wereldwijd was Pistal de eerste die een plantaardig alternatief voor insecticiden aanbood. De werkende ingrediënten tegen insecten zijn 100% plantaardig, maar de effectiviteit is even hoog als die van de synthetische insecticiden. 

Het plantaardig pyrethum (de werkende stof tegen insecten) in onze Pistal Insect Sprays breekt snel af onder invloed van UV en lucht. Het verdwijnt al na enkele uren uit de atmosfeer en bodem. Kortom, het effect van plantaardig pyrethrum op het milieu blijft gering. Synthetische producten blijven een langere periode actief en breken minder snel af, waardoor deze schadelijk zijn voor het milieu.

Pistal